петък, 11 юни 2010 г.

ЕКОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ В РИБОВЪДНИТЕ СТОПАНСТВА

ЕКОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ В РИБОВЪДНИТЕ СТОПАНСТВА

Като местообитание бенталът заема дъното на водоемите, т.с. границата между литосферата и хидросферата. Тази контактна зона е силно преобразувана и се намира под непрекъснатото въздействие на огромно разнообразие от организми - обитатели на дъното /бентобионти/.В мащабите на хидросферата, бенталът има многократно по-голяма площ в сравнение с плеустала поради релефа на дъното,а спрямо пелагиала той предоставя много по-голямо разнообразие от биотопи за жизнената дейност на бентобионтите. Най-голямо значение за вредното въздействие върху хидробионтите във водоемите има жизнената дейност на хетеротрофните микроорганизми, които усвояват разнообразен органичен субстрат. След всяко бактериално разграждане остават хумусни вещества и токсични газове, които влияят негативни върху водните обитатели. С предлагания от нас продукт Био Акуа-1010 могат да бъдат решени проблемите от жизнената дейност на микробните съобщества, обитаващи бенталът и проблемите от непосредственно антропогенно въздействие.


ОПИСАНИЕ
Акуа – 1010 е специално приготвена смес от щамове на микроорганизми за нитрификация: Nitrosomas и Nitrobacter. Продукта е приложим при аеробни системи и е доказан при установяването на нитрификация в активен шлам, лагуни, блата, езера, язовири,рибарници, реки, и др. водоеми където се провеждат процеси на възстановяване. Успешното прилагане на продукта се оценява по изменението на нивата на разтворен кислород, време за задържане на твърди частици, карбонатна алкалност, както и потенциалният ефект върху инхибиращи субстрати. Там където нитрификацията е инхибирана от присъствието на разградимо БПК или органични вещества, се препоръчва прилагането на третиране с цел намаляване на органичните вещества до нива под нивото за инхибиране преди добавянето на Акуа – 1010 или заедно с него.
ПРЕИМУЩЕСТВА
•Бързо възстановяване след шокови затруднения с нитрификацията, породени от отравяне с химикали или инхибитори, свръхналягане или внезапна загуба на твърди вещества
•Подобрява ефективността на нитрификацията или възстановява нитрификацията на постоянно зле работещи системи
•Осигурява стартираща нитрификация при сезонни пускания
•Намалява консумацията на хлор причинена от натрупването на нитрити Намалява влиянието или компенсира ефекта от неправилно проектирани системи по отношение нитрификацията
•Възстановява възможността оборудване да бъде ползвано като биологичен контрол на амоняка при бедни на БПК потоци
СВОЙСТВА НА ПРОДУКТА:
•Съдържа микроорганизми за нитрификация в течна формулировка
•Ефективността е на основата на нивото на окисляване на амонякa
•Не съдържа сурови ензими, повърхностно-активни вещества или разтворители
•Способност за прикрепване към различни повърхности, образувайки биопокритие


ХАРАКТЕРИСТИКИ НА Акуа – 1010
Активност: 12-25 мг. Азот/кг/час степен на окисление на амоняк при нормално развитие на Nitrobacter
Стабилност: 4 – 8 месеца в хладилник
рН-диапазон: 6.0 – 9.0
Ефективен темп. диапазон: 8 – 44оС
Външен вид: леко мътна течност
Нитрити: < 50 мг/л

ОПАКОВКА
Бидон от 25 л. и 200 л.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА Акуа – 1010 (течен концентрат)
Активност: 500 мг. Азот/кг/час степен на окисление на амоняк при нормално развитие на Nitrobacter
Стабилност: 4 – 8 месеца в хладилник
рН-диапазон: 7.0 – 8.0
Ефективен темп. диапазон: 8 – 44оС
Външен вид: леко мътна течност
Нитрити: < 50 мг/л
ОПАКОВКА
Бидон от 4,5 л.


ОПТИМАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА УПОТРЕБА
Микроорганизмите в продуктите „Акуа” работят ефективно в диапазона на рН от 6.0 – 9.0 и оптимума им е при 8.5. Околната температура влияе на ефективността на работа и тя се удвоява при всяко повишаване на температурата със 10 оС, като максимума е при 40 оС. Ниска ефективност на работа се наблюдава при температури под 5 оС.


СЪХРАНЕНИЕ И БЕЗОПАСНОСТ
Съхранявайте в хладилник продуктите след получаване. НЕ ГИ ЗАМРАЗЯВАЙТЕ! Избягвайте достъп до очите. Избягвайте продължителен контакт с кожата. Измивайте ръцете обилно с вода и сапун след работа.


За повече информация www.ekomakc.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар